Nie masz pomysłu na sałatkę? Podpowiadamy! Makaron, mozzarella i bazylia! Niebo w gębie.
Składniki na 4 porcje:
• Makaron Lubella Pełne Ziarno pióra (400g)
• Pomidorki koktajlowe (300g)
• Mozarella w małych kuleczkach (200g)
• Bazylia (1 pęczek)
• Oliwki czarne (50g)
• Oliwa z oliwek
• Kminek (2 łyżeczki)
• Sól, pieprz
• Cukier
Przygotowanie:
Pomidorki kroimy na połówki i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, następnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 2 godziny na temperaturę 120 stopni (z termoobiegiem).
Po tym czasie gotujemy makaron według zaleceń producenta na opakowaniu. Odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Dodajemy do niego oliwę, podpieczone pomidorki, mozzarellę oraz oliwki.
Na samym końcu dodajemy bazylię i posypujemy czarnuszką
Czas przygotowania – ok 2 godziny i 15 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz