szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

poniedziałek, 19 października 2015

Monika Mrozowska poleca tosty z serkiem topionym i domowym pesto

Pomysł na tosty wcale nie musi być nudny! Udowadnia to Monika Mrozowska znana aktorka i ekspertka kulinarna, która z sukcesem szerzy idee prostego, smacznego i zdrowego gotowania. Monika przygotowała tosty z niezwykle aromatycznym pesto domowej roboty i plastrami sera topionego Hochland bez konserwantów. Zielona porcja zdrowia doda energii na cały dzień tobie i najmłodszym, bo nie zapominajmy, że to oni są największymi fanami tostów!




Składniki / 4 tosty:

• 4 plasterki sera Hochland Tost 
• 8 kromek chleba razowego tostowego 
• domowe pesto: 1 ząbek czosnku pęczek pietruszki pęczek bazylii garść pestek słonecznika 1/4 szklanki oliwy z oliwek 70 g startego parmezanu


Przygotowanie:

Czosnek wyciskamy, pietruszkę i bazylię szatkujemy, a pestki delikatnie prażymy na suchej patelni. Następnie wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy. Do zmiksowanej pasty dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Kromkę chleba smarujemy warstwą zielonego pesto. Nakładamy plasterek sera i przykrywamy drugą kromką. Opiekamy w tosterze aż tosty się przyrumienią. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz