szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

poniedziałek, 12 października 2015

Krem z dyni - idealny na jesień

Rozgrzewający i sycący krem z dyni to doskonała propozycja na jesienny obiad.


Składniki na 5 porcji: 

· 0,5 kg dyni 
· 250 g drobnej fasoli z puszki 
· 1 mały por 
· 1 litr bulionu warzywnego 
· 15 g bazylii 
· 50 g gęstego jogurtu 
· oliwa z oliwek extra vergine Olitalia 
· 25 g masła 
· sól i pieprz

Sposób przygotowania: 

· Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut. 

· Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz