Spróbuj modnego amerykańskiego drinka. Jest wyjątkowo kremowy dzięki awokado i niezwykły w smaku dzięki żurawinie.
SKŁADNIKI DLA CZTERECH OSÓB:
- 1 mały ogórek
- 1 dojrzałe awokado
- 250 g płynnego, niskotłuszczowego jogurtu
- 1 limonka
- 1 mała zielona
- papryczka chili
- 4 łodygi kolendry
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ogórka obrać, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i pokroić w plastry. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i oddzielić miąższ od skórki za pomocą łyżeczki. Ogórka, awokado i jogurt włożyć do blendera. Limonkę opłukać i zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok. Papryczkę chili opłukać i drobno pokroić. Kolendrę opłukać i osuszyć. Odłożyć kilka listków do dekoracji, resztę posiekać. Skórkę z limonki, chili i kolendrę włożyć do blendera i wszystko razem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Dodatkowo: Ogórka mini opłukać, przeciąć wzdłuż i pokroić w cienkie plastry. Nadziać na drewniany szpikulec razem z żurawiną. Koktajl ponownie zmiksować i wlać do szklanek. Podawać ze szpikulcem z ogórkiem i żurawiną.
Czas przygotowania: 25 minut + czas chłodzenia
- 1 dojrzałe awokado
- 250 g płynnego, niskotłuszczowego jogurtu
- 1 limonka
- 1 mała zielona
- papryczka chili
- 4 łodygi kolendry
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ogórka obrać, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i pokroić w plastry. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i oddzielić miąższ od skórki za pomocą łyżeczki. Ogórka, awokado i jogurt włożyć do blendera. Limonkę opłukać i zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok. Papryczkę chili opłukać i drobno pokroić. Kolendrę opłukać i osuszyć. Odłożyć kilka listków do dekoracji, resztę posiekać. Skórkę z limonki, chili i kolendrę włożyć do blendera i wszystko razem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Dodatkowo: Ogórka mini opłukać, przeciąć wzdłuż i pokroić w cienkie plastry. Nadziać na drewniany szpikulec razem z żurawiną. Koktajl ponownie zmiksować i wlać do szklanek. Podawać ze szpikulcem z ogórkiem i żurawiną.
Czas przygotowania: 25 minut + czas chłodzenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz