szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

niedziela, 12 lipca 2015

Mrożona zielona herbata żurawinowa

Koniec ze zmianami nastrojów: zielona herbata daje energię, a żurawina wyjątkowy smak.  



SKŁADNIKI NA 4 WYSOKIE SZKLANKI

- 750 ml nektaru żurawinowego 
- 40 ml syropu Eldeberry 
- 4 torebki zielonej herbaty 
- 2 limonki 

PRZYGOTOWANIE: 

Nektar żurawinowy zmieszać z syropem i wlać do foremki do lodu. Zieloną herbatę zaparzyć w 550 ml wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić, aż ostygnie. Limonki opłukać i pokroić. Powstałe kostki lodu umieścić w torebkach do lodu i rozgnieść. Rozgnieciony lód z nektaru żurawinowego i limonki dodać do schłodzonych wysokich szklanek z mrożoną herbatą. Podawać od razu po przyrządzeniu. 

Czas przygotowania: 15 minut + czas chłodzenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz