Koniec ze zmianami nastrojów: zielona herbata daje energię, a żurawina wyjątkowy smak.
SKŁADNIKI NA 4 WYSOKIE
SZKLANKI
- 750 ml nektaru żurawinowego
- 40 ml syropu Eldeberry
- 4 torebki zielonej herbaty
- 2 limonki
PRZYGOTOWANIE:
Nektar żurawinowy zmieszać z syropem i wlać do
foremki do lodu. Zieloną herbatę zaparzyć w 550 ml wody zgodnie
z instrukcją na opakowaniu. Odstawić, aż ostygnie. Limonki opłukać i pokroić. Powstałe kostki lodu umieścić w torebkach do lodu
i rozgnieść. Rozgnieciony lód z nektaru żurawinowego
i limonki dodać do schłodzonych wysokich szklanek
z mrożoną herbatą. Podawać od razu po przyrządzeniu.
Czas przygotowania: 15 minut + czas chłodzenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz