szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

piątek, 10 lipca 2015

Makaron ze szparagami, groszkiem, kozim serem oraz truskawkami

Po raz kolejny - dla fanów makaronu - przepis na szybkie i pożywne danie. Makaron ze szparagami, groszkiem, kozim serem i truskawkami. 




Składniki: 

• Makaron Lubella kokardki (400g) 
• Szparagi (10 szt.) 
• Groszek mrożony lub świeży (1 szk.) 
• Truskawki (10 szt.) 
• Roladka pleśniowa z mleka koziego (1 szt.) 
• Cebula (1 szt.) 
• Śmietanka (100 ml) 
• Sól, pieprz 
• Łyżka masła 
• Szczypiorek 

Przygotowanie: 

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na łyżce masła przesmażamy pokrojoną cebul ę, dodajemy obrane i pokrojone szparagi oraz groszek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy. Dodajemy pokruszoną roladkę i makaron. Wykładamy na talerze i na każdej porcji układamy pokrojone truskawki oraz posiekany szczypiorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz