Po raz kolejny - dla fanów makaronu - przepis na szybkie i pożywne danie. Makaron ze szparagami, groszkiem, kozim serem i truskawkami.
Składniki:
• Makaron Lubella kokardki (400g)
• Szparagi (10 szt.)
• Groszek mrożony lub świeży (1 szk.)
• Truskawki (10 szt.)
• Roladka pleśniowa z mleka koziego (1 szt.)
• Cebula (1 szt.)
• Śmietanka (100 ml)
• Sól, pieprz
• Łyżka masła
• Szczypiorek
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na łyżce masła przesmażamy pokrojoną cebul ę, dodajemy obrane i pokrojone szparagi oraz groszek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy. Dodajemy pokruszoną roladkę i makaron.
Wykładamy na talerze i na każdej porcji układamy pokrojone truskawki oraz posiekany szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz