szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

piątek, 24 lipca 2015

Bananowy chleb z Toblerone

Przepis na bananowy chleb pochodzi z niemieckich kawiarni. Idealny na śniadanie lub jako słodka przekąska do kawy!



Składniki na 16 szt:

- 100 g mlecznej czekolady Toblerone 
- 2 dojrzałe banany
- 80 g margaryny 
- 150 g cukru
- 400 g mąki 
- 125 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 180 ° C (termoobieg). Drobno posiekaj czekoladę Toblerone. Banany rozgnieć widelcem. Zmiksuj na jednolitą masę banany, margarynę, cukier, mąkę, mleko, proszek do pieczenia i cukier. Dodaj kawałki czekolady Toblerone. Przełóż ciasto do natłuszczonej, podłużnej foremki i piecz około 55 minut w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz