Przepis na bananowy chleb pochodzi z niemieckich kawiarni. Idealny na śniadanie lub jako słodka przekąska do kawy!
Składniki na 16 szt:
- 100 g mlecznej czekolady Toblerone
- 2 dojrzałe banany
- 80 g margaryny
- 150 g cukru
- 400 g mąki
- 125 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 180 ° C (termoobieg).
Drobno posiekaj czekoladę Toblerone. Banany rozgnieć widelcem.
Zmiksuj na jednolitą masę banany, margarynę, cukier, mąkę, mleko, proszek do pieczenia i cukier.
Dodaj kawałki czekolady Toblerone.
Przełóż ciasto do natłuszczonej, podłużnej foremki i piecz około 55 minut w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz