Mnóstwo energii i świeży smak
nektaru żurawinowego, melona
i odrobiny mięty.
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
- 1 melon charentais
- 4 łyżki stołowe syropu
limonkowego
- 1 l nektaru żurawinowego
- garść mięty
- butelka wody gazowanej
(0,7 l)
Do dekoracji:
- liście mięty
PRZYGOTOWANIE:
Melona pokroić w ćwiartki, usunąć pestki
i wybrać miąższ lub pokroić go w kostki,
a następnie włożyć do miski. Wlać syrop
limonkowy i schładzać przez ok. 15 minut.
Dodać schłodzony nektar żurawinowy
i liście mięty. Dolać schłodzoną wodę
gazowaną.
Czas przygotowania: 10 minut + czas potrzebny
na schłodzenie
WSKAZÓWKA:
Melona charentais można zastąpić arbuzem, melonem miodowym lub melonem typu galia.
Aby melon w misce nie tracił soku, należy zamrozić nektar żurawinowy w pojemniku na lód i dodać do miski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz