Ktoś kiedyś powiedział, że śniadanie powinno być królewskie i jak wszyscy wiemy, miał rację. Latem i wczesną jesienią może być wyjątkowo smaczne i zdrowe. Wystarczy pójść do ogrodu albo pobliski bazarek, gdzie sezon na świeże owoce i warzywa w pełni. Korzystajmy z ich dostępności ile się da, bo są nieocenionym źródłem witamin oraz minerałów!
Składniki:
- 2 szklanki nektaru z mango
- 2 szklanki świeżej, obranej, pozbawionej ziiaren i posiekanej papai
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka miodu
- łyżeczka wanilii
- 2 łyżeczki TABASCO® Sauce
- 2 kostki lodu
- szczypta ziela angielskiego
Sposób przygotowania:
Połącz nektar z mango, papaję, jogurt, miód, wanilię, sos TABASCO®, kostki lodu i ziele angielskie i wymieszaj za pomocą blendera. Miksuj przykryte, aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie przelej do 4 schłodzonych szklanek.
Wskazówka: Możesz dodać więcej lub mniej miodu, w zależności od tego jak słodka jest papaja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz