szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

niedziela, 6 września 2015

Sałatka z nektarynką i mango

Już dziś prezentujemy przepis na świeży, inspirowany darami natury posiłek, przygotowany na bazie sosu Kikkoman, który świetnie podkreśla smak potraw. 




 Składniki:

- 2 nektarynki 
- 1 dojrzałe mango 
- 1 sałata rzymska 
- 2 łodygi selera naciowego 
- 2 łyżeczki oleju sezamowego 
- 4-6 łyżek sosu sojowego Kikkoman (opcjonalnie Kikkoman Less Salt) 
- ½ - 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 
- 3-4 łyżki białego octu balsamicznego 
- 2-4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 
- 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
- grubo mielony pieprz 

Sposób przygotowania:

Umyj, przepołów i usuń pestki z nektarynek. Obierz mango, wydrąż miąższ i pokrój je w kostki. Oderwij liście od sałaty, umyj je, osusz i pokrój w paski. Umyj, osusz i pokrój seler naciowy. Wymieszaj razem olej sezamowy, sos sojowy Kikkoman, pastę curry, ocet balsamiczny, sok pomarańczowy i syrop lub miód. Dopraw pieprzem. Dodaj dressing do sałatki, wymieszaj składniki podrzucając miską i ułóż na talerzu. Przyozdób zieloną pietruszką, jeśli lubisz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz