Kto z Was kocha słodkości? Już dziś mamy dla Was wyjątkowy przepis na pyszne melonowe lizaki w czekoladzie Toblerone.
Składniki na 8 porcji:
- 1 melon
- 200 g czekolady mlecznej Toblerone
- 25 g tłuszczu kokosowego
Drewniane szpikulce
Pokruszona czekolada Toblerone (biała lub ciemna), cynamon, cukier lub posypki cukrowe do obtoczenia
Przygotowanie:
Melon przetnij na pół i usuń nasiona. Wytnij z niego kawałki i uformuj kulki wielkości kęsa.
Połam Toblerone na trójkąty i stop w rondlu z olejem kokosowym na małym ogniu, cały czas mieszając.
Melonowe kulki nabij na szpikulce od szaszłyków i zanurz w roztopionej czekoladzie.
Jako przybranie użyj posiekaną białą lub ciemną czekoladę Toblerone, cynamon i cukier lub cukrowe posypki do ciast. Posyp nimi każdy lizak i odstaw do ostygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz