szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

sobota, 12 września 2015

Melonowe lizaki Toblerone

Kto z Was kocha słodkości? Już dziś mamy dla Was wyjątkowy przepis na pyszne melonowe lizaki w czekoladzie Toblerone. 

 


Składniki na 8 porcji: 

- 1 melon 
- 200 g czekolady mlecznej Toblerone 
- 25 g tłuszczu kokosowego 

Drewniane szpikulce 

Pokruszona czekolada Toblerone (biała lub ciemna), cynamon, cukier lub posypki cukrowe do obtoczenia 

Przygotowanie: 

Melon przetnij na pół i usuń nasiona. Wytnij z niego kawałki i uformuj kulki wielkości kęsa. Połam Toblerone na trójkąty i stop w rondlu z olejem kokosowym na małym ogniu, cały czas mieszając. Melonowe kulki nabij na szpikulce od szaszłyków i zanurz w roztopionej czekoladzie. Jako przybranie użyj posiekaną białą lub ciemną czekoladę Toblerone, cynamon i cukier lub cukrowe posypki do ciast. Posyp nimi każdy lizak i odstaw do ostygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz