szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

wtorek, 26 maja 2015

Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich

Szukasz przepisu na zdrowy i orzeźwiający koktajl? Mamy coś dla Ciebie.  Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich. Idealny dla pań dbających o szczupłą sylwetkę. 




Składniki: 

- Kubek ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 garści szpinaku baby
- 300 ml mleka migdałowego lub innego mleka
- 8-10 śliwek kalifornijskich
- 4-6 truskawek, świeżych lub mrożonych

Przygotowanie: 

Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia. Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz