szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

poniedziałek, 23 lutego 2015

KOKOSOWA JAGLANKA Z GRANATEM I MIĘTĄ

Już dziś kolejna porcja przepisów naszej ulubionej blogerki Asi Matyjek. Tym razem coś zdrowego i fit. Kokosowa jaglanka z granatem i miętą! 


SKŁADNIKI:

*dla 2 osób

- filiżanka kaszy jaglanej
-  2,5 filiżanki mleka roślinnego (np. ryżowego) 
-  łyżka oleju kokosowego
-  granat
-  listki mięty 
-  dwie łyżki miodu


PRZYGOTOWANIE:

Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko. Porządnie ją płuczemy, przelewamy wrzątkiem. Kaszę przekładamy do suchego garnka i na małym gazie prażymy ją kilka minut. Dodajemy mleko roślinne, łyżkę oleju kokosowego, przykrywamy kasze i gotujemy ją pod przykryciem, na małym ogniu aż wchłonie całe mleko. Po ugotowaniu dodajemy do kaszy miód i jeśli brakuje nam kokosowego aromatu, dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego. Do jaglanki dodajemy świeży granatu. Całość posypujemy świeżą miętą. 

Przygotowanie: Joanna Matyjek, www.odczarujgary.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz