Już dziś kolejna porcja przepisów naszej ulubionej blogerki Asi Matyjek. Tym razem coś zdrowego i fit. Kokosowa jaglanka z granatem i miętą!
SKŁADNIKI:
*dla 2 osób
- filiżanka kaszy jaglanej
- 2,5 filiżanki mleka roślinnego (np. ryżowego)
- łyżka oleju kokosowego
- granat
- listki mięty
- dwie łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE:
Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko. Porządnie ją płuczemy, przelewamy wrzątkiem.
Kaszę przekładamy do suchego garnka i na małym gazie prażymy ją kilka minut.
Dodajemy mleko roślinne, łyżkę oleju kokosowego, przykrywamy kasze i gotujemy ją pod przykryciem, na małym ogniu aż wchłonie całe mleko.
Po ugotowaniu dodajemy do kaszy miód i jeśli brakuje nam kokosowego aromatu, dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego.
Do jaglanki dodajemy świeży granatu.
Całość posypujemy świeżą miętą.
Przygotowanie: Joanna Matyjek, www.odczarujgary.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz