Sałatka idealna w sam raz na Święta Wielkiej Nocy. Nasza blogerka Joasia Matyjek proponuje pyszną sałatkę z kolorowych pomidorów, kolendry i jajek przepiórczych.
SKŁADNIKI:
- 2 kubki kolorowych pomidorów
- pęczek świeżej kolendry (listki + łodygi)
- 6-8 jajek przepiórczych
- oliwa z oliwek + sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory myjemy, kroimy w dowolne kawałki.
Kolendrę myjemy, siekamy (listki i łodygi), dodajemy do pomidorów, mieszamy.
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo we wrzątku - 5 minut. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na pół. Dodajemy do pomidorów i mieszamy.
Całość polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Oprószamy solą morską.
Przygotowanie Joanna Matyjek / www.odczarujgary.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz