- Przed wyruszeniem na trening polecam zawsze lekki posiłek. Najlepiej zjedźcie łatwo przyswajalne śniadanie, np. omlet ze szpinakiem i pieczarkami. Po śniadaniu pół godziny przerwy i dopiero wtedy – do dzieła! - radzi Konrad Gaca, trener personalny.
Składniki:
• jajka, 2 szt.
• szpinak, 30 g
• pieczarki 20, g
• gałka muszkatołowa, 2 szczypty
• czosnek, 1 ząbek
• pieprz do smaku
• masło bez dodatku soli 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka, dodajemy sparzony wrzątkiem szpinak, pokrojone drobno pieczarki i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na delikatnie rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i rozpuszczamy je. Na tak przygotowaną patelnię wlewamy jajka ze szpinakiem i pieczarkami. Czekamy aż jajka zetną się i przewracamy na drugą stronę. Trzymamy jeszcze parę minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz