Niepowtarzalne przepisy dla najbardziej wymagających smakoszy i miłośników dobrej kuchni.
niedziela, 13 kwietnia 2014
SERNIK KRAKOWSKI NA ZIMNO
Składniki:
1 kg sera kremowego
300g śmietanki kremówki
200g jogurtu gęstego
2 czekolady białe
150- 200g cukru pudru
05 cytryny
8 łyżeczek żelatyny
30ml sok z czarnego bzu
Przygotowanie:
Śmietankę ubić na sztywno, utrwalić cukrem pudrem. Stopniowo dodawać do masy serowej, ubitą śmietankę, rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej , jogurt i sok z cytryny. To wszystko utrwalamy rozpuszczoną żelatyna w małej ilości śmietanki. Do dekoracji używamy świeże owoce i pokruszone krakersy i sok z czarnego bzu.
Łukasz Cichy, szef kuchni
Restauracja Biała Róża Kraków
fot. Lidia Skuza
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz