szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

wtorek, 29 marca 2016

Sałatka wiosenna z chlebkiem Tovago

Przyszła wiosna, piękna i radosna! Z jej początkiem mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe. Takie właśnie są sałatki, które możemy przygotować każdego dnia, ciesząc się ich wyjątkowym smakiem.



W tym sezonie warto urozmaicić je chlebkami Tovago – zawsze wygodnym i chrupiącym dodatkiem w stylu fit. Sałatka owocowa to fantastyczny pomysł na deser lub przekąskę. Nie tylko szybko ją wykonasz, ale również będzie bardzo fajnie prezentowała się na stole, a dzieci ją uwielbiają! W połączeniu z lekkim i zdrowym pieczywem Tovago daje uczucie sytości na długo, tworząc pełnowartościowy posiłek, pełen witamin. 

Chlebki są bardzo wygodne. Po otwarciu przez długi czas zachowują chrupkość i swoje walory smakowe. Miej je zawsze pod ręką, w kuchni – gdy pojawią się niezapowiedziani goście albo nie będziesz mieć pomysłu na przekąskę, Tovago plus sałatka okaże się strzałem w 10! Chlebki Tovago sprawdzą się również podczas podróży, na wakacjach czy pikniku. Zawsze wygodnie, zawsze zdrowo... zawsze pysznie! 

WIOSENNA SAŁATKA OWOCOWA Z CHLEBKAMI BŁONNIKOWYMI TOVAGO 

Czas przygotowania: 20 minut 
Ilość porcji: 2 

Składniki: 
• 4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago 
• 1 jabłko 
• 1 banan 
• pół ananasa 
• 2 szt. kiwi 
• 2 łyżki miodu 
• 2 łyżki migdałów w słupkach 
• Liście mięty do dekoracji 

Sposób przygotowania: Jabłko pokrój w długie paseczki. Kiwi obierz i pokrój w ćwierć-plasterki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Ananas obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Wymieszaj owoce w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz