szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

czwartek, 27 lutego 2014

TATAR ZE ŚLEDZIA WEDŁUG PRZYPISU JANA KURONIA





Tatar ze śledzia

  • cebula 1 szt.
  • chrzan 1 łyżeczka
  • grzyby marynowane 1 łyżka stołowa
  • kapary 1 łyżeczka
  • kawior 1 łyżeczki
  • ogórek konserwowy 2 szt.
  • oliwki zielone 6 szt.
  • śledź 3 szt.
Opis przygotowania:
Śledzia drobno kroimy na desce do krojenia lub ucieramy za pomocą noża i deski (naciskając bokiem nożem rozcieramy rybę o deskę). Następnie dodajemy posiekaną drobno cebulkę, ogórek konserwowy i ewentualnie grzybki marynowane. Świetnymi dodatkami są również: kawior, kapary, drobno posiekane oliwki czy chrzan. Najlepiej podawać na ciemnym pieczywie


 fot. Arek Drygas 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz