szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

środa, 26 lutego 2014

KRUCHE BABECZKI Z MUSEM Z CZARNEJ PORZECZKI, SERKIEM MASCARPONE I TRUSKAWKAMI



Jeśli po dobrym posiłku macie ochotę zaproponować na deser coś pysznego i pięknie wyglądającego, a zupełnie nie macie czasu ani siły na pieczenie, polecam Wam "myk" na kruche babeczki.

Kupiłam 12 gotowych, pysznych, maślanych kruchych babeczkowych spodów w Lidlu za 3,99. Naprawdę nie miałam czasu ani siły, żeby wyrabiać kruche ciasto, a potem czekać godzinę, żeby schłodziło się w lodówce. Dodatkowo nie mam tylu foremek na kruche babeczki, sprawa była więc oczywista.
Całość zajęła mi kilkanaście minut.



 Do przygotowania babeczek potrzebujemy: 
* 12 kruchych, gotowych spodów babeczek
* 200 ml śmietanki 30%
* opakowanie serka mascarpone
* łyżka cukru pudru
* kilka łyżek musu z czarnej porzeczki lub innej kwaśnej konfitury
* truskawki lub inne owoce
* listki mięty



ASIA MATYJEK 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz