szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

wtorek, 23 czerwca 2015

Omlet ze szpinakiem i pieczarkami

- Przed wyruszeniem na trening polecam zawsze lekki posiłek. Najlepiej zjedźcie łatwo przyswajalne śniadanie, np. omlet ze szpinakiem i pieczarkami. Po śniadaniu pół godziny przerwy i dopiero wtedy – do dzieła! - radzi Konrad Gaca, trener personalny. 



Składniki:

 • jajka, 2 szt. 
• szpinak, 30 g 
• pieczarki 20, g 
• gałka muszkatołowa, 2 szczypty
• czosnek, 1 ząbek 
• pieprz do smaku 
• masło bez dodatku soli 1 łyżeczka 

Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy sparzony wrzątkiem szpinak, pokrojone drobno pieczarki i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na delikatnie rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i rozpuszczamy je. Na tak przygotowaną patelnię wlewamy jajka ze szpinakiem i pieczarkami. Czekamy aż jajka zetną się i przewracamy na drugą stronę. Trzymamy jeszcze parę minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz