szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

niedziela, 21 czerwca 2015

Tagliatelle gialle alla milanese

Już dziś - dla fanów kuchni włoskiej -  przepis na pyszne Tagliatelle gialle alla milanese. 


Składniki: 

 • 200 g makaronu Malma tagliatelle
 • 1 cebula 
• Szczypta szafranu 
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka mąki 
• 100 ml bulionu 
• 25 ml białego wina 
• Sól, pieprz 
• Parmezan 

Przygotowanie: 

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Szafran namaczamy w winie. Na maśle przesmażamy posiekaną cebulę i dodajemy mąkę. Przesmażamy, dodajemy bulion i wino. Gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje. Do sosu dokładamy makaron i mieszamy. Podajemy obficie posypany parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz