szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

piątek, 3 kwietnia 2015

Salatka z kolorowych pomidorów, kolendry i jajek przepiórczych

Sałatka idealna w sam raz na Święta Wielkiej Nocy. Nasza blogerka Joasia Matyjek proponuje pyszną sałatkę z kolorowych pomidorów, kolendry i jajek przepiórczych. 



SKŁADNIKI:
- 2 kubki kolorowych pomidorów
-  pęczek świeżej kolendry (listki + łodygi)
-  6-8 jajek przepiórczych
-  oliwa z oliwek + sok z cytryny

PRZYGOTOWANIE:
Pomidory myjemy, kroimy w dowolne kawałki. Kolendrę myjemy, siekamy (listki i łodygi), dodajemy do pomidorów, mieszamy. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo we wrzątku - 5 minut. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na pół. Dodajemy do pomidorów i mieszamy. Całość polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Oprószamy solą morską.



Przygotowanie Joanna Matyjek / www.odczarujgary.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz