Salsa
ogórkowa z chlebkami błonnikowymi to doskonała propozycja dla fanów
szybkich i smacznych przekąsek. To również doskonały przepis dla
dbających o sylwetkę. W roli głównej występuje pieczywo chrupkie Tovago,
które jest modną alternatywą dla zwykłego chleba. Papryczka chilli
sprawia, że salsa ma mocny akcent, a kilka kropli soku z limonki nadaje
jej orzeźwiającego smaku. W połączeniu z chrupkim pieczywem Tovago to
wartościowa i pyszna przekąska na każdy dzień.
Składniki:
• 8 kromek błonnikowych chlebków Tovago
• 1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
• Pół czerwonej cebuli
• 1 mały ząbek czosnku
• 1 mała papryczka chili
• 2 łyżki posiekanego koperku
• 1 łyżka soku z limonki
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórek
umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj.
Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili
posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj
warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw
do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami Tovago.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz