Nie masz czasu na gotowanie? Proponujemy Ci szybką i smaczną przystawkę włoskiego szefa kuchni Andrea Massessiego, który na co dzień pracuje w Hotelu Court Wellness & Spa w Kędzierzynie-Koźlu. Jego Antipasto Italiano znalazło się w naszym albumie "Szczypta Luksusu. Kulinarne Inspiracje".
Składniki:
•
grillowane warzywa (cukinia, bakłażan, papryka)
•
włoskie wędliny (ostre salami spianata calabra, szynka parmeńska, szynka wołowa bresuola,
•
włoski boczek pancetta
•
Mozarella di Buffalla (Mozarella z mleka bawolego)
•
pomidory
Przygotowanie:
Pokrojone warzywa zamarynować w oliwie z oliwek z solą, pieprzem, czosnkiem i rozmarynem, następnie ugrillować. Pomidory do mozarelli di buffalla również polać oliwą z oliwek i posypać bazylią i oregano. Następnie ukłożyć wszystko na jeden talerz.
Andrea Massessi / Hotel Court Wellness & Spa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz