szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

niedziela, 17 stycznia 2016

Antipasto Italiano

Nie masz czasu na gotowanie? Proponujemy Ci szybką i smaczną przystawkę włoskiego szefa kuchni Andrea Massessiego, który na co dzień pracuje w Hotelu Court Wellness & Spa w Kędzierzynie-Koźlu. Jego Antipasto Italiano znalazło się w naszym albumie "Szczypta Luksusu. Kulinarne Inspiracje".




Składniki:

• grillowane warzywa (cukinia, bakłażan, papryka) 
• włoskie wędliny (ostre salami spianata calabra, szynka parmeńska, szynka wołowa bresuola,
• włoski boczek pancetta 
• Mozarella di Buffalla (Mozarella z mleka bawolego)
• pomidory 

Przygotowanie:

Pokrojone warzywa zamarynować w oliwie z oliwek z solą, pieprzem, czosnkiem i rozmarynem, następnie ugrillować. Pomidory do mozarelli di buffalla również polać oliwą z oliwek i posypać bazylią i oregano. Następnie ukłożyć wszystko na jeden talerz. 


Andrea Massessi / Hotel Court Wellness & Spa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz