szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

sobota, 8 marca 2014

KREM Z KANADYJSKI Z BURAKÓW




Już dziś dla naszych Czytelniczek "Wiosenna WEGEkspresja na Trawie" autorstwa Szefa Kuchni Włoskiej Restauracji Versilia http://www.versilia.pl/Rafała Karbowiaka.

Propozycja wegetariańskich przekąsek i sałatek skomponowana, ze świeżych, ekologicznych produktów,
od sprawdzonych dostawców. Na zdjęciach proponujemy wybór przekąsek m.in. tortille z nadzieniem ze świeżych warzyw, warzywami duszonymi w świeżych pomidorach oraz sezonowymi warzywami.
W skład wegetariańskich przekąsek wchodzić mogą także sałatki m.in. ze świeżym szpinakiem, płatkami migdałów, pistacjami i owocami granatu. Ale także dania ciepłe w postaci kremu kanadyjskiego ze świeżych buraków, krem z włoskich pomidorów z dodatkiem bazylii i parmezanu oraz penne wegetariańskie.




Do przygotowania zupy kremu kanadyjskiego z buraków dla 4 osób potrzebujemy:
- bulionu warzywnego 1,2 l
- 4 ugotowane średnie buraki
- 1 średniej wielkości ziemniaka
- ¼ kostki masła wiejskiego 82%  
- sól, pieprz, cukier – szczypta do smaku
- 1 łyżeczka kwaśnej wiejskiej śmietany

Ugotowane buraki dodać do wywaru, dodać ziemniaka, zmiksować, przetrzeć przez sito,
Dodać masło i przyprawy do smaku. Całość udekorować śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz