szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

środa, 2 września 2015

Smoothie z mango i papają

Ktoś kiedyś powiedział, że śniadanie powinno być królewskie i jak wszyscy wiemy, miał rację. Latem i wczesną jesienią może być wyjątkowo smaczne i zdrowe. Wystarczy pójść do ogrodu albo pobliski bazarek, gdzie sezon na świeże owoce i warzywa w pełni. Korzystajmy z ich dostępności ile się da, bo są nieocenionym źródłem witamin oraz minerałów! 




Składniki: 

- 2 szklanki nektaru z mango 
- 2 szklanki świeżej, obranej, pozbawionej ziiaren i posiekanej papai 
- 1 szklanka jogurtu naturalnego 
- 1 łyżka miodu 
-  łyżeczka wanilii 
- 2 łyżeczki TABASCO® Sauce 
- 2 kostki lodu 
- szczypta ziela angielskiego 

Sposób przygotowania: 

Połącz nektar z mango, papaję, jogurt, miód, wanilię, sos TABASCO®, kostki lodu i ziele angielskie i wymieszaj za pomocą blendera. Miksuj przykryte, aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie przelej do 4 schłodzonych szklanek. 

Wskazówka: Możesz dodać więcej lub mniej miodu, w zależności od tego jak słodka jest papaja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz