szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

sobota, 3 października 2015

Grillowana kiełbasa z pieca z tapenadą

Kiełbasa z tapenadą to jeden z pomysłów firmy Madej Wróbel na ciekawe podanie kiełbasy. Pokazuje w ten sposób, że kiełbasa jest świetnym składnikiem do przeróżnych potraw. Składnikiem, który inspiruje i świetnie łączy się z innymi smakami. 




Składniki na 4 porcje:

- Kiełbasa z pieca Madej Wróbel 2 sztuki 
- Suszone pomidory 1 słoik 
- Czarne oliwki (bez zalewy) 1 słoik 
- Koreczki helskie 1 małe opakowanie 
- Ogórki konserwowe 1 mały słoik 
- Musztarda rosyjska 1 słoik 
- Ząbek czosnku 
- Pęczek natki pietruszki 
-  Sok z cytryny 
- Sól ziołowa, pieprz czarny w młynku 

Przygotowanie:

Przekrój kiełbasę w poprzek, oddzielając dolną część kiełbasy od górnej. Przygotuj tapenadę: zmiksuj dokładnie oliwki, suszone pomidory, koreczki helskie, czosnek, natkę, sok z cytryny i przyprawy. Rozsmaruj tapenadę na połówce kiełbasy, następnie połóż warstwę musztardy i nakryj górną częścią kiełbasy. Grilluj na ruszcie lub na aluminiowych tackach. Pokrój bagietkę i przygotuj ogórki do podania jako dodatek. Podziel gorącą kiełbasę na dwie części, a jeśli masz duży apetyt, nie przedzielaj i zjedz całą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz