szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

niedziela, 13 kwietnia 2014

SERNIK KRAKOWSKI NA ZIMNO




Składniki:
1 kg sera kremowego
300g śmietanki kremówki
200g jogurtu gęstego
2 czekolady białe
150- 200g cukru pudru
05 cytryny
8 łyżeczek żelatyny
30ml sok z czarnego bzu



Przygotowanie:
Śmietankę ubić na sztywno, utrwalić cukrem pudrem. Stopniowo dodawać do masy serowej, ubitą śmietankę, rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej , jogurt i sok z cytryny. To wszystko utrwalamy rozpuszczoną żelatyna w małej ilości śmietanki. Do dekoracji używamy świeże owoce i pokruszone krakersy i sok z czarnego bzu.



Łukasz Cichy, szef kuchni
Restauracja Biała Róża Kraków

fot. Lidia Skuza 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz