szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

piątek, 27 maja 2016

Koktajl Kakaowy na upalne poranki

Wielu z Nas nie wyobraża sobie poranków bez kubka gorącej kawy. Jednak co zrobić gdy termometr od samego rana wskazuje temperatury zbliżone do tych tropikalnych? Gorąca parująca kawa, nie wydaje się już tak atrakcyjnym pomysłem. Z pomocą przychodzi firma SpokoBOX Catering dietetyczny, przedstawiając smaczną i prostą alternatywę porannego napoju! Sprawdźcie przepis Pani Ani Szczypek, założycielki firmy SpokoBOX Catering dietetyczny. 



Koktajl Kakaowy Schłodzony smakuje najlepiej! 


Składniki: 

- 200 ml mleka (krowiego do 2 %, sojowego, bez laktozy- w zależności od preferencji) 
- 1 łyżeczka naturalnego kakao
- ½ banana
- 2-3 tabletki stewii 
-1 łyżka płatków migdałowych
- wiórki czekoladowe do ozdoby 

Sposób przygotowania: 

Wszystkie składniki (oprócz wiórków czekoladowych) umieścić w blenderze i zmiksować aż koktajl się lekko spieni. Przelać do wysokich szklanek i ozdobić startym kakao. Podawać schłodzony bądź z kostkami lodu. 

Smacznego życzy, Anna Szczypek, http://spokobox.eu/