szczypta luksusu

szczypta luksusu
fot. Le Victoria Brasserie Moderne

piątek, 17 lipca 2015

Melonowo - żurawinowe odświeżenie

Mnóstwo energii i świeży smak nektaru żurawinowego, melona i odrobiny mięty.



SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

- 1 melon charentais 
- 4 łyżki stołowe syropu limonkowego 
- 1 l nektaru żurawinowego 
- garść mięty 
- butelka wody gazowanej (0,7 l) 

Do dekoracji: 
- liście mięty 

PRZYGOTOWANIE:

Melona pokroić w ćwiartki, usunąć pestki i wybrać miąższ lub pokroić go w kostki, a następnie włożyć do miski. Wlać syrop limonkowy i schładzać przez ok. 15 minut. Dodać schłodzony nektar żurawinowy i liście mięty. Dolać schłodzoną wodę gazowaną. 

Czas przygotowania: 10 minut + czas potrzebny na schłodzenie 

WSKAZÓWKA: 

Melona charentais można zastąpić arbuzem, melonem miodowym lub melonem typu galia. Aby melon w misce nie tracił soku, należy zamrozić nektar żurawinowy w pojemniku na lód i dodać do miski.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz